QUI SOM


 El Grup de Consum Pixapins som un grup de veïns i veïnes del barri del Fort Pienc (a Barcelona) units per crear una petita xarxa de consum d'aliments responsable. Fonamemtalment de productes procedents de l'agricultura i la ramaderia ecològica controlada. Però també de petits productors locals que, malgrat no tenir certificació oficial, acompleixen els mateixos criteris de qualitat i sostenibilitat.

Pots trobar aquests segells als productes ecològics certificats.


Perquè productes ecològics? 

 Per molts motius:

 Per salut,  perquè els productes ecològics tenen un valor nutricional molt superior als productes procedents de l'agricultura i la ramaderia intensives. I perque, si és un producte ECO, és un producte net, lliure de residus químics i no modificat genèticament.

 Per gust, perquè són molt més bons. Els productes ECO tenen un sabor i un aroma més intensos, una textura més agradable i un aspecte molt més natural i autèntic .

 Pel nostre entorn, perque la producció agrària ecològica és respectuosa amb el medi ambient: Afavoreix la biodiversitat del medi on es desenvolupa i permet la subsistència de les varietats i espècies característiques de cada regió; redueix la contaminació perque no genera residus derivats de l'ús de fertilitzants de síntesi o plaguicides; contribueix a l'estalvi energètic perquè la producció ecològica té com a premissa que els productes siguin distribuïts a regions properes al seu lloc d'origen.

 Per la nostra societat, perquè la producció ecològica contribueix al desenvolupament de les zones agràries i de la nostra cultura local.

 I perquè un grup de consum?

 A Barcelona hi han molts establiments, cada cop més, on es poden trobar productes ecològics. Però prescindir dels intermediaris  ens permet aconseguir un preu més just tant pel productor com pel consumidor. Els grups de consum són una alternativa necessària pels petits productors que es veuen cada dia més ofegats per les grans xarxes de distribució i les grans superfícies comercials.

 El Grup de Consum Pixapins va  començar a funcionar l'estiu del 2010. Però no som els primers i no estem sols! En els darrers anys han aparegut nombrosos grups i cooperatives de consumidors similars a Barcelona. Només a l’Eixample en coneixem quatre més: "Guaret", "I un rave", la  "Xarxa Sant Antoni" i la "Xarxa de consum solidari de l´Eixample". Cadascun d'aquests col·lectius té la seva filosofia particular però ens uneix l'interés per un consum més responsable.