Amb motiu de la festa major del Fort Pienc 2012 (del 7 al 17 de juny) organitzarem un petit taller de conserves. Serà el Diumenge 10 de juny a les 17.30h a la Casa Groga del Fort Pienc (C/Alí Bei, 120). Farem conserves de:
- Dàtils al rom i pebre negre
- Tomàquets secs amb oli
- Prunes amb conyac i canyella en branca
- Formatge amb oli i herbes
Si vols pots venir a mirar i fer-ho a casa amb la recepta que penjarem al blog després del taller. O pots portar els ingredients que necessites i ho farem plegats. Aquí et deixem la llista:
Per a qualsevol conserva, cal un pot de vidre, net i esterilitzat ( bullit ), una petita taula de fusta per tallar i un ganivet.
Conserva de Dàtils al rom amb dàtils i pebre negre:
Dàtils, sense confitar millor ( 200-300gr , depèn del pot)
Rom, com més bò millor ( en gastarem màxim mitja ampolla, depèn del pot )
Pebre negre en gra ( un grapat)
Conserva de Prunes al conyac amb canyella:
Prunes deshidratades, sense pinyol millor ( 200-300gr , depèn del pot )
Conyac, com més bò millor ( en gastarem màxim mitja ampolla, depèn del pot )
Canyella en branca ( una branca)
Conserva de Formatge amb oli i herbes:
Formatge curat d'ovella o de cabra ( 200-300gr , depèn del pot )
Oli d'oliva extra verge ( en gastarem màxim mitja ampolla, depèn del pot )
Herbes: romaní, farigola, llorer o bé un paquet d'herbes provençals
Pebre blanc o negre en gra ( opcional), un grapat
Conserva de Tomàquets secs amb oli:
Tomàquets secs ( 200-300gr , depèn del pot )
Oli d'oliva extra verge ( en gastarem màxim mitja ampolla, depèn del pot )
Una cabeça d'alls, un pot de tàperes, julivert
Guindilla petita seca ( opcional), un parell o tres
T'esperem!